bir bilmecem var;
hem lezzetli,hem ucuz,hem bereketli,
nedir?
palamut!
10 lira ikibuçuk kişilik!
havva,coşkun,çakır:)için:)
yeni bi usul denedik:)
bu yöntem de pratik ve lezzetli;
teflon yada benzeri tavaya varla yok arası sıvı yağ konur,
yıkanmış palamutlar mısır ununa bulanır,
orta ateşte,mümkünse balkonda:)
bir yanı kızarınca diğer yanı çevrilir,pişirilir.
eşlerden biri balıkla meşgulken,diğeri sofrayı hazırlar,
elbetteki salondaki sehpaya:)
mümkünse alengirli bi ortam yaratarak salata ile zenginleştirir.
ustanın püf noktası:
kısık ateş önerilmez,yağ çeker
harlı ateş önerilmez, yanar.
en önemlisi damak tadı:)
gönlümüz de lezzetimiz de şahane olsun,
:)
çok sevgiler
Instagramda geliyorum demistim hemen geldim:)cok guzel hersey muhabbetiniz neseniz daim olsun. Sizin bu cakira bayiliyorum ben.;)
YanıtlaSiliçimi nası açtın anlatamam,hep beklerim.
Silsevgiler
Oh şahane! En güzel hali palamutun.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, afiyetler olsun.
değil mi Deniz,sahiden de en güzel hali,
Silsevgiler
Afiyet olsun salatasız olmaz :)
YanıtlaSilasla ve de asla salatasız olmaz,teşekkür
SilOh misss afiyet olsun... Emeğinize sağlık... Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür Baharım
SilBende seviyorum palamutu hatta deli oluyorum, bizim evin üçlüsü fırında seviyor. Istiklal, Ayşen ve düş hanima fırında palamut. Hay Allah gecenin bu saati bile canım çekti. Afiyet olsun tüm palamut sevenlere. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAyşen, o kadar az yağ çekiyor, o kadar lezzetli oluyor ki!
Sildemedi de me!
Afiyet olsun:) ben malum et yemiyorum ama yeğenim geldiğinde yapabilirim:)
YanıtlaSilTarif için teşekkürler...
talım Müjde yaaa:( şimdi sana eziyet ettim ben:((
SilAfiyet olsun, balıklar da ortam da çok güzel...sevgi ve muhabbetiniz de bol olsun.
YanıtlaSilteşekkür ediyorum güzel enerjili bloger arkadaşım
SilEllerinize sağlık. Afiyet olsun. Deneyeceğim. İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle
YanıtlaSilteşekkürler,denemenizi yada eşe denetmenizi öneriyorum.
Silsevgiler
Afiyet olsun :) Çakır nasıl da güzel bakıyor.Aslında tam yiyecekmiş gibi bakıyor :D
YanıtlaSilveee de yiyor Aslıhan:))
SilBalık bahane , ortam şahane :)) Sevgiler
YanıtlaSilevet Gülizcim bahanesi:)
Silne de güzzel olmuşşş
YanıtlaSilellerine sağlık
afiyet şeker olsun tatlım
teşekkür ediyorum,güzel mavi gözlü.
Silohh missss :)
YanıtlaSilteşekkürler
SilPalamutun en güzel hali bu olsa gerek,
YanıtlaSilafiyetle canım masa harika siz harikasınız..
teşekkür ediyorum Sebşcum,
Silsevgiler
Orta sehpada yemek yemenin bana neler hatırlattığını bir bilseniz....Çakır beyi de çok göresim gelmiş meğerse.. ♥♥
YanıtlaSilgüzellikler olsun inşallah hatırlananlar Nurdan Hanım,teşekkür ederiz.
SilNe ziyaret ediyorum ne paylaşım yapıyorum..fenayım fena:))) şu palamut son günlerde çok can yakıyor instagram da falan ağzımın suyu akiyir:)))hemde 10 TL..afiyet keyif olsun...sevgiler..
YanıtlaSilAllah ağız tadımızı korusun,umarım sağlık sorunu yoktur da sadece canın istemiyordur.
Silsevgiler
'eşlerden biri balıkla meşgulken,diğeri sofrayı hazırlar, elbetteki salondaki sehpaya:)' harikasın! İnsanın içini ısıtıyosun paylaşımlarınla... <3
YanıtlaSilBu arada, palamutu hep fırında böyle yuvarlak yuvarlak yaparlar ya, hiç sevmem. Bu şekilde ilgimi çekti. Böyle mi kestirdin alırken özellikle, yoksa sen mi temizleyip kestin? Bir de yumurtaya bulamadan direk mi una buladın? Çok sordum biliyorum ama, çok güzel görünüyo kardeş?! :)
Sevgiler... <3
hoşgeldin:))
Silbalık işlerinden eş mesul:)balıkçıdan alırken böyle hazırlatılır,sadece ve sadece mısırunu kullanılır.
denersen afiyet şeker olsun.
sevgiler
ay ben de bugünlerde hep mangalda balık yapıyom miam miam :)
YanıtlaSilBir de böylesini dene deep çok lezzetli mangaldan farklı tad arayınca👍
SilEllerinize sağlık.Çakır bayram etmiştir :)
YanıtlaSilGamzecim ne yalan söyliyim,en çok da ben bayram ettim:)
SilAfiyet olsun:) Bende diyorum Çakır nereye bakıyor böyle:))))
YanıtlaSilKadriyecim ya görünce yada kokusunu alınca anında yanımızda Çakır efendi:))
Silmısır ununa mı buladın? önce yağa sonra una mı? fırında yapsak aynı usul olur mu? çakır nereye bakıyor:) gibi alengirli sorular sorup bayıltmasam iyiy di:))
YanıtlaSilEmelcim,
Sil🐟yıkanıp suyu akınca,Mısır ununa önlü arkalı bulayıp,varla yokarası sıvıyağ koyduğumuz kızartma tavasında önce bir taraf sonra diğer taraf olmak üzere mis gibi kızartırken Çakır efendi de kendinden geçer 😽afiyet olsun 🙏
Bence dene Emelcim yağlı kağıt üzerinde fırında olabilir gerçi ben hiç denemedim ancak çok mantıklı 😘🙋
SilAfiyet olsun :)
YanıtlaSilteşekkürler
Sil